Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pret intreg: 29.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 23.20 Lei (RON)
Reducere: 5.80 Lei (RON) (20.00%)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Pret intreg: 359.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 100.52 Lei (RON)
Reducere: 258.48 Lei (RON) (72.00%)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Expulzarea, extradarea si readmisia in dreptul international | Autor: Aurel Teodor Moldovan

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

EXTRAS:

Dreptul internaţional este strâns legat de apariţia şi dezvoltarea statelor, a unor entităţi internaţionale şi de modificările din relaţiile internaţionale, evoluând odată cu schimbările politice, economice, conceptuale şi de mentalitate din societăţile timpului. Dreptul internaţional a fost reconceptualizat în urma apariţiei pe scena internaţională a organizaţiilor internaţionale, a naţiunilor ce luptă pentru eliberare şi a formării statelor independente şi a evoluat în funcţie de trăsăturile societăţii internaţionale actuale, având drept caracteristici diversitatea şi universalitatea.

Dreptul internaţional s-a diversificat odată cu apariţia unor noi subiecte de drept interna- ţional, cu competenţe diferite de cele ale statelor. Pe primul plan rămân statele, ca subiecte originare de drept internaţional, iar pe cel de-al doilea plan sunt organizaţiile internaţionale guvernamentale, ale căror competenţe şi atribuţii sunt fixate de către state. Diversitatea este determinată şi de extinderea câmpului său normativ la noi domenii.

Universalitatea societăţii internaţionale a impus elaborarea de noi reguli de drept internaţional sau adaptarea celor existente. Are loc un proces de codificare în domeniul dreptului internaţional. Pe lângă consacrarea normelor vechi sau crearea, pe cale convenţională, de norme noi, în această perioadă este conferită o valoare normativă unor principii de bază ale raporturilor între state. Este vorba despre principiul reglementării paşnice a diferendelor, dreptul popoarelor de a dispune de ele însele, vechiul principiu al egalităţii statelor.

EXTRAS:

 

Pretul nostru: 59.00 Lei (RON)
Cantitate:

CUPRINS:

Titlul cartii: Expulzarea, extradarea si readmisia in dreptul international
Numele autorului/lor: Aurel Teodor Moldovan
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 23 Nov. 2012
Numar de pagini: 624
ISBN: 978-606-522-818-4
Tip coperta: Carte brosata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 59
Formatul de livrare: Carte tiparita

by DIP, 06 Dec 2012

Cartea de fata aduce in prim-plan transformarile produse la nivelul dreptului international pe fondul cresterii rolului organizatiilor internationale si al evolutiei relatiilor dintre state, in efortul comun de a crea un spatiu de libertate, securitate si justitie, in care protejarea libertatii individuale si a dreptului la libera circulatie sa fie garantat. Autorul nu propune o abordare doar cu referire la tarile membre ale Uniunii Europene, ci trateaza probleme ale liberei circulatii si in afara acestui spatiu. Prezentarea principalelor probleme pe care le ridica expulzarea, extradarea si readmisia constituie un demers absolut necesar, in contextul internationalizarii raporturilor juridice de drept international public. Prin urmare, sunt analizate atat reglementarile interne si internationale, dar si jurisprudenta in materie a Curtii Europene a Drepturilor Omului. Institutiile expulzarii, extradarii si readmisiei capata o importanta tot mai mare si necesita, din acest motiv, reglementari frecvente, asa incat lucrarea prezinta o abordare perfectionista in ceea ce priveste controlul exercitat de catre state asupra proceselor de imigrare si emigrare si tratarea mecanismului de expulzare a cetatenilor straini si apatrizilor care incalca regulile de intrare si de sedere in tara, precum si de trecere in tranzit pe teritoriul ei.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

eXTReMe Tracker