Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Conventia de la Roma. Regulamentul Roma I (Vol. I - Vol. II) | Autor: Belohlavek Alexander J.

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

EXTRAS:

 

Articolul 10 al Regulamentului/Articolul 8 al Conventiei

Articolul 10 al Regulamentului [Consimtământul şi validitatea de fond]

1. Existenta şi validitatea contractului sau a oricărei clauze contractuale sunt determinate de legea care l-ar reglementa în temeiul prezentului regulament, dacă contractul sau clauza respectivă ar fi valabile.

2. Cu toate acestea, pentru a stabili faptul că nu şi-a dat consimtământul, o parte poate să invoce legea tării în care îşi are reşedinta obişnuită, dacă din circumstantele respective reiese faptul că nu ar fi rezonabil să se stabilească efectul comportamentului său în conformitate cu legea mentionată la alineatul (1).

* * *

Articolul 8 al Conventiei [Consimtământul şi validitatea de fond]

1. Existenta şi validitatea unui contract sau a oricărui termen dintr-un contract, vor fi determinate de legea căreia va fi supus conform prezentei Conventii dacă acel contract sau termen au fost valabile.

2. Totuşi o parte se poate baza pe legea statului în care îşi are reşedinta obişnuită şi să declare că nu a consimtit, dacă din împrejurări apare că nu ar fi rezonabil să fie determinat efectul comportării sale în conformitate cu legea mentionată în paragraful precedent.

* * *

Legislatie şi surse relevante:

• Dispozitii relevante ale Regulamentului (excluzând preambulul): articolul 1 (2) i), articolul 3, articolele 4-7, articolul 9, articolul 13 şi articolul 21.

• Puncte relevante ale preambulului Regulamentului: considerentul (29).

• Dispozitii relevante ale Conventiei (excluzând preambulul):

• Puncte relevante ale preambulului Conventiei: articolul 3, articolul 4, articolul 5, articolul 7, articolul 11 şi articolul 16

EXTRAS:

 

Pretul nostru: 699.00 Lei (RON)
Cantitate:

Începând cu data de 17 decembrie 2010, Regulamentul Roma I (Regulamentul UE nr. 593/2008) privind reglementarea obligaţiilor contractuale este direct aplicabil în toate statele membre UE, cu excepţia Danemarcei.

Regulamentul Roma I vine să înlocuiască Convenţia de la Roma din 1980 şi se aplică tuturor contractelor încheiate după data de 17 decembrie 2010. Cu toate acestea, şi de aici rezultă utilitatea şi importanţa deosebită a acestei lucrări, Convenţia de la Roma şi Regulamentul Roma I vor fi aplicate în paralel pentru o perioadă semnificativă, autorul însuşi anticipând între 10 şi 15 ani. Acesta este motivul pentru care acest comentariu ia în considerare ambele surse de drept, în interacţiunea lor şi în context mai larg. Vastitatea Convenţiei de la Roma şi a Regulamentului Roma I este evidentă, iar una dintre cele mai mari realizări ale autorului este valorificarea a peste 1.800 de decizii judecătoreşti, majoritatea fiind însoţite de un comentariu detaliat; în cazul în care aceste decizii se aplică legislaţiilor naţionale, acestea din urmă sunt menţionate atât în original, cât şi în traducere.

La unele hotărâri comentariul nu include numai un rezumat al faptelor şi o analiză a concluziilor trase de instanţa de judecată; aceste concluzii reprezintă şi punctul de plecare pentru ipotezele autorului privind concluziile la care instanţa de judecată ar putea ajunge în cazul în care Regulamentul Roma I s-ar aplica.

Lucrarea este împărţită în două volume:

PRIMUL VOLUM conţine, pe lângă comentariul art. 1-8 din Regulament, explicarea abrevierilor folosite, precum şi un amplu prolog, cuprinzând, printre altele, informaţii privind evoluţia istorică a dreptului privat internaţional şi european, tranziţia de la Convenţie la Regulament, concepţia şi interpretarea Convenţiei şi a Regulamentului, precum şi scopul, conţinutul, structura şi metoda de lucru folosită la redactarea cărţii. Volumul cuprinde şi un tabel comparativ al Convenţiei şi Regulamentului în funcţie de obiectul reglementării şi extrase din alte reglementări cu aplicare în această materie.

CEL DE-AL DOILEA VOLUM conţine, pe lângă comentariul art. 9-29 din Regulament, protocoalele privind interpretarea Convenţiei, raportul Giuliano-Lagarde, o selecţie de convenţii încheiate în cadrul activităţii Conferinţei de la Haga de Drept Internaţional Privat (CHDIP), o selecţie de convenţii încheiate în cadrul activităţii UNIDROIT, precum şi traducerea unor norme conflictuale în materie de obligaţii contractuale din unele ţări europene. Volumul se completează cu o listă bibliografică deosebit de complexă, precum şi cu un index alfabetic care facilitează folosirea acesteia.

CUPRINS

VOL. I si VOL. II

     

 
Titlul cartii: Conventia de la Roma. Regulamentul Roma I (Vol. I - Vol. II)
Numele autorului/lor: Belohlavek Alexander J.
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 3 Dec. 2012
Numar de pagini: 3.048
ISBN: 978-606-18-0102-2
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 699
Formatul de livrare: Cartea se livreaza numai in format tiparit

by Conventia de la Roma, 04 Dec 2012

La unele hotărâri comentariul nu include numai un rezumat al faptelor şi o analiză a concluziilor trase de instanţa de judecată; aceste concluzii reprezintă şi punctul de plecare pentru ipotezele autorului privind concluziile la care instanţa de judecată ar putea ajunge în cazul în care Regulamentul Roma I s-ar aplica.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker