Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Pret intreg: 359.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 179.50 Lei (RON)
Reducere: 179.50 Lei (RON) (50.00%)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Traficul de persoane | Lucrarea face trimiteri la dispozitiile Noului Cod penal | Autor: Zaharia George-Cristinel

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

În ultimul deceniu, traficul de fiinţe umane a devenit o problemă majoră atât la nivel naţional cât şi internaţional, problemă ce se agravează constant. Fenomenul nu este episodic, implicând un număr redus de persoane, ci are profunde implicaţii de ordin social şi economic şi afectează numeroase persoane şi ţări.

Ţările din regiunea central şi sud-est europeană reprezintă atât ţări sursă cât şi ţări de tranzit pentru traficul de fiinţe umane. Într-o perioadă relativ scurtă, după 1990, această regiune a ajuns să rivalizeze cu regiunile tradiţionale cum ar fi America Latină, Asia de sud-est sau Africa, constituind una din cele mai importante surse de femei şi tineri traficaţi pentru exploatare sexuală sau muncă forţată din Europa occidentală.

Formularea unor politici coerente pentru prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane întâmpină o serie de dificultăţi rezultate, în primul rând, din necunoaşterea dimensiunilor reale ale fenomenului. Aceasta se datorează mobilităţii foarte mari, intensei circulaţii peste frontiere a persoanelor şi bunurilor. De asemenea, obscuritatea fenomenului este asigurată şi de menţinerea manifestărilor sale în contextul unor activităţi aparent legale.

Statisticile existente, oferite de poliţiile naţionale sau de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, sunt lacunare şi relevă doar o faţetă a fenomenului, cea referitoare la persoanele învinuite sau cele returnate în ţările de origine. Ţările din regiunea sud-est europeană fac eforturi de îmbunătăţire a sistemelor de strângere a datelor, acest lucru fiind necesar unei mai bune fundamentări a politicilor anti-trafic şi unei abordări corespunzătoare a cauzelor socio-economice ale fenomenului.

Pretul nostru: 44.90 Lei (RON)
Cantitate:

Tema analizată este de mare actualitate, având în vedere, pe de o parte, caracterul relativ recent al dispoziţiilor speciale privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, din legislaţia naţională, iar pe de altă parte, profundele modificări legislative în această materie.

Problemele de drept care se ridică în raport cu reglementările existente nu au fost clarificate în totalitate, în mod definitiv, existând astfel spaţiu liber pentru exprimarea unor noi opinii sau pentru o argumentare mai bună a celor deja exprimate

Chiar dacă normele juridice naţionale au cunoscut un proces de armonizare cu normele internaţionale sau cu cele europene, prevenirea şi combaterea traficului de persoane nu se asigură la nivelul cel mai eficient posibil, având în vedere cadrul juridic actual, care poate fi îmbunătăţit. În prezenta lucrare ne-am propus să scoatem în evidenţă modalităţile prin care poate fi îmbunătăţită actuala legislaţie, făcând propuneri care sperăm că vor ajuta legiuitorul în eventualele demersuri în acest sens.

Asadar, lucrarea reprezintă o complexă analiză a traficului de persoane din punct de vedere criminologic, din punct de vedere al dreptului penal şi procesul penal, precum şi din punct de vedere al dreptului comparat.

CUPRINS:

 
Titlul cartii: Traficul de persoane |Lucrarea face trimiteri la dispozitiile Noului Cod penal
Numele autorului/lor: Zaharia George-Cristinel
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 08 Iun 2012
Numar de pagini: 368
ISBN: 978-606-18-0046-9
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 44.90

by Anonim, 03 Feb 2014

O persoana condamnata la 4 ani cu executare ptr aderarea la un grup infractional si trafic de persoane (a ajutat pers. straine sa treaca frontiera), beneficiaza, dupa noul cod penal, de vreo reducere a pedepsei?

by Trafic, 30 Oct 2012

Fenomen subteran cu dimensiuni globale, care generează milioane de drame omeneşti, traficul de persoane există şi în ţara noastră, România reprezentând mai ales o ţară de origine şi de tranzit pentru victime. Tema analizată este de mare actualitate, având în vedere, pe de o parte, caracterul relativ recent al dispoziţiilor speciale privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, din legislaţia naţională, iar pe de altă parte, profundele modificări legislative în această materie. Problemele de drept care se ridică în raport cu reglementările existente nu au fost clarificate în totalitate, în mod definitiv, existând astfel spaţiu liber pentru exprimarea unor noi opinii sau pentru o argumentare mai bună a celor deja exprimate.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat

Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat

Pret intreg: 140.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 70.00 Lei (RON)
Reducere: 70.00 Lei (RON) (50.00%)
Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker