Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Pret intreg: 359.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 179.50 Lei (RON)
Reducere: 179.50 Lei (RON) (50.00%)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Teoria si metodologia evaluarii | Autor: Marin Manolescu

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

Teoria şi metodologia evaluării” îşi propune să surprindă problematica stabilă a domeniului precum şi tendinţe şi configuraţii previzibile, integrate într o perspectiva generală sau un model capabil sa fixeze sensul achiziţiilor din domeniul evaluării din ultimele decenii, direcţia transformărilor posibile.

Este destinat deopotrivă:

• studenţilor aflaţi în procesul de formare iniţială pentru cariera didactică;

• cadrelor didactice deja formate de la toate nivelurile: profesori care activează în gimnaziu şi liceu, învăţători, educatoare, institutori, profesori pentru învăţământul primar şi preşcolar etc, care îşi continuă pregătirea prin diverse forme de perfecţionare: definitivat, grade didactice etc.

Lucrarea aduce în prim plan abordări recente din domeniul evaluării educaţionale, din perspective diferite: conceptuală, procesuală, structurală, ca finalitate etc.

De asemenea îşi propune să prezinte problematica specifică acestei discipline pedagogice, dar în acelaşi timp are ca obiectiv declarat explicarea evoluţiilor şi tendinţelor de modernizare a evaluării şcolare, delimitări terminologice şi evoluţii semantice.

Acestea sunt fundamentate pe achiziţiile recente din domeniul psihologiei, sociologiei, informaticii, teoriei comunicării etc. care îşi pun puternic amprenta asupra teoriei şi practicii educaţionale. Provocarea specială pe care o lansează “Teoria şi metodologia evaluării” o reprezintă însă abordarea evaluării şcolare din perspectiva competenţelor, în consens cu tendinţa generală de promovare a “pedagogiei competenţelor”. la care suntem martori sau la care participăm deja.

În acelaşi timp am încercat să dăm lucrării un caracter practic aplicativ. Capitolul “Demersuri aplicative” oferă exemplificări, ilustrări, comentarii şi sugestii, instrumente, metode care pot inspira studenţii şi cadrele didactice în demersurile lor evaluative. “Aplicaţiile şi temele de reflecţie” de la sfârşitul fiecărui capitol pot stimula idei, demersuri autoreflexive, căutarea de soluţii la problemele propuse.

Pretul nostru: 40.00 Lei (RON)
Cantitate:

DESPRE AUTOR:

MARIN MANOLESCU este Prof. Univ. dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti. În prezent este profesor titular şi director al Departamentului pentru Pedagogia Învăţă-mântului Primar şi Preşcolar Bucureşti din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei; coordonatorul programului de Master „Educaţie presecundară. Politici şi strategii de dezvoltare”.

A parcurs toate treptele carierei didactice preuniversitare (învăţător, profesor) şi univer-sitare.

Este conducător de doctorat în ştiinţele educaţiei. Domeniile de competenţă ştiinţifică şi didactică: Teoria şi metodologia evaluării, Teoria curriculumului, Formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice, Practica profesională şi pedagogică.

Are o bogată experienţă managerială, probata la nivelul instituţiilor de învăţământ universitar şi preuniversitar precum şi la nivel central.

A participat la diverse stagii de formare şi perfecţionare în tara şi străinătate; participă la diverse proiecte şi programe interne şi internaţionale: POS DRU, PHARE, Banca Mondiala, ARACIS, UNICEF, MECTS, în calitate de expert sau evaluator.

A publicat cinci cărţi de autor, trei cărţi în calitate de coautor; este coordonatorul mai multor lucrări cu autor colectiv; Este autorul şi coautorul unor studii şi articole publicate în reviste şi publicaţii ştiinţifice de specialitate în ţară şi străinătate. Este membru în colectivele redacţionale ale unor reviste din domeniul educaţiei şi învăţământului.

Este o prezenţă activă în procesul de restructurare a sistemului de formare iniţială şi continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, îndeosebi a celor din învăţământul primar şi preşcolar.

Titlul cartii: Teoria si metodologia evaluarii
Numele autorului/lor: Marin Manolescu
Editura: Universitara
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 330
ISBN: 978-973-749-952-3
Tip coperta: Brosata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 40
Formatul de livrare: Carte in format tiparit

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Recent vizualizate

Bestsellers

Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat

Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat

Pret intreg: 140.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 70.00 Lei (RON)
Reducere: 70.00 Lei (RON) (50.00%)
Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker