Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Dreptul asigurarilor. Conform Noului Cod civil (Editia a 4-a) | Autor: Vasile Nemes

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

EXTRAS:

 

Capitolul I. Noţiuni introductive

Secţiunea 1. Scurtă privire istorică asupra asigurărilor

§1. Precizări prealabile

Operaţiunile de asigurare sunt deosebit de complexe şi, datorită efectelor juridice pe care acestea le produc, la exercitarea lor participă mai multe entităţi, unele dintre ele persoane fizice sau juridice, aparţinând dreptului comun, iar altele, reprezentând autorităţile administrative ale statului, implicate în această activitate.

Comerţul cu asigurări este practicat de către asigurători care, potrivit legislaţiei noastre, se împart în două categorii: asigurători societăţi comerciale de asigurare şi asigurători societăţi mutuale de asigurare. Dar, la încheierea unei asigurări, un rol important îl au intermediarii în asigurări, care mijlocesc raportul de asigurare între asiguraţi şi asigurători. Intermediarii în asigurări sunt, în principal, agenţii de asigurare şi brokerii de asigurare. Agenţii de asigurare pot fi atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, iar brokerii se pot constitui şi funcţiona exclusiv sub forma societăţilor comerciale.

Activitatea de asigurare interesează în egală măsură şi puterea statală care, în virtutea principiului organizării economiei de piaţă, trebuie, pe de o parte, să intervină pentru a asigura un cadru favorabil exercitării activităţii de asigurare de către asigurători, a extinderii acestuia prin intermediari, şi, pe de altă parte, pentru a adopta reguli de prudenţă, care să protejeze asiguraţii sau potenţialii asiguraţi. Intervenţia statului se impune pentru protecţia asiguraţilor, deoarece operaţiunile de asigurare fiind complexe, iar asigurătorii, profesionişti în materie, asiguraţii fiind necunoscători, pot fi supuşi unor abuzuri din partea comercianţilor de asigurări. De aceea, statele au înfiinţat autorităţi administrative care să controleze, să supravegheze şi să sancţioneze, după caz, practicile abuzive ale asigurătorilor.

(...)

 

DETALII EXTRAS:

 
  
STOC EPUIZAT!

Pretul nostru: 55.00 Lei (RON)
Cantitate:

STOC EPUIZAT!

 

CUPRINS: 

 

 
Titlul cartii: Dreptul asigurarilor. Conform Noului Cod civil (Editia a 4-a)
Numele autorului/lor: Vasile Nemes
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 26 Octombrie 2012
Numar de pagini: 336
ISBN: 978-606-522-888-7
Tip coperta: Carte brosata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 55
Formatul de livrare: Carte tiparita

by aSIGURARI IN rOMANIA, 14 Nov 2012

In contextul actual al economiei de piata marcata de fluctuatii si incertitudini financiare, asigurarea se impune ca o componenta necesara in activitatea persoanelor fizice si juridice. Lucrarea de fata examineaza atat aspectele teoretice, cat si cele practice specifice operatiunilor de asigurare, acordand o atentie deosebita reglementarilor noului Cod civil, normelor europene si celor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Sunt analizate: terminologia specifica; particularitatile activitatii de asi­gurare si societatile de asigurare; redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare; contractul-cadru de asigurare si principalele categorii de asigurari (asigurarea de persoane; asigurarile de credite, de garantii si de riscuri financiare; asigurarea de raspundere civila). Dintre acestea, o atentie speciala este acordata asigurarilor obligatorii: asigurarea obligatorie de malpraxis medical; asigurarea obligatorie R.C.A. si asigurarea obligatorie a locuintelor.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker