Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Dreptul securitatii sociale. Sinteze si grile | Autor: Dima Luminita

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

Cuvânt-înainte

Legislaţia din domeniul securităţii sociale a fost şi este într-o continuă schimbare. În acest context este necesară cunoaşterea şi înţelegerea principiilor care stau la baza sistemului de securitate socială, a principalelor reglementări, pentru a înţelege raţiunile şi efectele dispoziţiilor legale aplicabile, dar şi pe cele ale eventualelor modificări intervenite în legislaţie într-un anumit context economic şi social.

Lucrarea de faţă are drept scop prezentarea sistemului de securitate socială din România, a legislaţiei aplicabile în domeniul asigurărilor sociale pentru pensii, şomaj, sănătate, accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi în domeniul asistenţei sociale, privind prestaţiile de asigurare a unui venit minim garantat, prestaţiile familiale, prestaţiile pentru susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, concediul paternal şi măsurile de protecţie a maternităţii la locul de muncă, prestaţiile de asistenţă a personelor cu handicap.

Ea se adresează în principal studenţilor facultăţilor de drept, atât celor care urmează cursurile la zi, cât şi celor care urmează forma de învăţământ la distanţă, fiind un instrument de lucru util pentru seminariile şi pentru activităţile tutoriale la dreptul securităţii sociale, în vederea pregătirii examenului şi a lucrărilor de licenţă la această disciplină.

Lucrarea cuprinde sinteze care îşi propun a prezenta şi explica elementele şi conceptele de bază ale dreptului securităţii sociale, cu indicarea bibliografiei ce poate fi utilizată pentru aprofundarea cunoş- tinţelor prezentate. De asemenea, fiecare capitol cuprinde întrebări sau teste de evaluare tip grilă, acestea având menirea de a veni în sprijinul asimilării şi însuşirii cunoştinţelor de bază de către studenţi.

Conţinutul lucrării este util şi pentru avocaţi, consilieri juridici, judecători şi alţi practicieni, ca instrument de informare şi sprijin pentru cunoaşterea şi înţelegerea principiilor şi principalelor reglementări din domeniul dreptului securităţii sociale.

Lector univ. dr. Luminiţa Dima

Pretul nostru: 29.90 Lei (RON)
Cantitate:

CUPRINS:

 

Titlul cartii: Dreptul securitatii sociale. Sinteze si grile
Numele autorului/lor: Dima Luminita
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 07 Aug 2012
Numar de pagini: 216
ISBN: 978-606-18-0072-8
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 29.90

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Recent vizualizate

Bestsellers

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker